Fiat Chrysler виділить Ferrari в незалежну компанію пізніше в 2015 р - CEO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fiat Chrysler виділить Ferrari в незалежну компанію пізніше в 2015 р - CEO

Фондовий ринок
87
Італійсько-американський автовиробник Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) виділить бренд Ferrari в незалежну компанію пізніше цього року, заявив журналістам глава FCA Серджіо Маркьонне на автосалоні в Детройті.
“У Ferrari є все, щоб вважатися виробником товарів класу люкс. І в ході лістингу нам треба всіляко це підкреслювати”, – зазначив він.
FCA планує лістинг 10% акцій Ferrari в США, після чого ще 80% будуть розподілені серед акціонерів FCA. Решта 10% збереже за собою заступник голови ради директорів Ferrari П’єро Феррарі.
Як пише агентство Bloomberg, С.Маркьонне хоче вичавити максимум з лістингу Ferrari, оскільки виручені кошти підуть на фінансування плану капіталовкладень обсягом 48 млрд євро. Одночасно з розміщенням акцій компанія також може провести емісію облігацій.
Мета таких масштабних інвестицій – збільшити поставки автомобілів FCA на 60%, до 7 млн машин, до 2018 року.
Котирування виробників преміальних товарів, включаючи Prada і Hermes, перевищують їх прогнозований прибуток більш ніж в 20 разів, тоді як для автоконцернів цей показник удвічі менше.
Однак аналітики сумніваються в тому, що Ferrari вдасться отримати лістинг в люксовому сегменті. Однією з причин є собівартість виробництва наддорогих автомобілів, яка істотно перевищує витрати на випуск сумочок або взуття. Оцінки потенційної ринкової вартості компанії помітно розходяться: від 5,8 млрд євро у Credit Suisse до 10 млрд євро у BNP Paribas.
За словами С.Маркьонне, у Ferrari є потенціал і технічні можливості для підвищення виробництва з поточних 7 тис. автомобілів на рік до 10 тис. При цьому концерн завжди буде утримувати випуск продукції нижче рівня реального попиту, щоб зберегти ексклюзивність бренду, додав він.
Торік консалтингова фірма Brand Finance визнала Ferrari “найпотужнішим” брендом світу, поставивши її вище навіть такого визнаного лідера, як Apple.
Акції FCA подорожчали на 2,3% на торгах у Мілані у вівторок. Після завершення злиття Fiat і Chrysler в жовтні капіталізація єдиної компанії підскочила на 45%, до 13,1 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас