ЄБРР збільшив обсяг інвестицій в Україну більш ніж на 46% в 2014 році - через складні макроекономічні умови в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР збільшив обсяг інвестицій в Україну більш ніж на 46% в 2014 році - через складні макроекономічні умови в країні

Кредит&Депозит
302
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) в 2014 році збільшив обсяг інвестицій в Україну більш ніж на 46% – до більш EUR1,2 млрд.
“У відповідь на складні макроекономічні умови і геополітичну ситуацію в Україні в 2014 році ЄБРР збільшив обсяг інвестицій до більш ніж EUR1,2 млрд у рамках 36 проектів у державному і приватному секторах, підкріплюючи ці інвестиції технічною допомогою і широким політичним діалогом”, – йдеться в прес-релізі київського офісу банку у вівторок.
Як вказано в повідомленні, інвестиції ЄБРР в Україну в минулому році є найбільшим річним обсягом фінансування за всю історію діяльності банку в Україні з 1993 року.
Згідно з прес-релізом, ЄБРР в минулому році направив, зокрема, понад EUR300 млн у фінансовий сектор, в основному, на підтримку фінансування торгових операцій, а також в інфраструктурну галузь, зокрема на проекти реконструкції доріг, комунальних підприємств та морської портової інфраструктури. У секторі агробізнесу існуючі та нові клієнти отримали фінансування банку в обсязі понад EUR250 млн. Крім того, майже EUR160 млн банк виділив на різні проекти в енергетиці.
ЄБРР також почав реалізацію спеціальної програми підтримки існуючих клієнтів обсягом EUR150 млн, яка допоможе їм задовольнити потреби в ліквідності і оборотному капіталі, а також подолати складності та обмеження, викликані фінансовою кризою і зниженням доступності зовнішнього фінансування.
Керуючі ЄБРР також затвердили здійснення банком додаткового внеску у розмірі EUR350 млн для завершення будівництва нового безпечного конфайнменту над Чорнобильській АЕС. Акціонери ЄБРР також створили мультидонорський рахунок стабілізації та сталого розвитку для надання Україні допомоги в реформуванні економіки, поліпшенні бізнес-клімату та поверненні до шляху стійкого зростання.
Як повідомлялося, ЄБРР в 2013 році скоротив вкладення в Україну на 12,2% – до EUR820 млн.
ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на 1 січня 2015 р. сукупний обсяг виділеного ЄБРР фінансування в Україні становив EUR10,4 млрд в рамках 344 проектів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас