Депутати продовжили до 2016 року прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати продовжили до 2016 року прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу об'єктів

Нерухомість
4627
Народні депутати підтримали в цілому законопроект №1059 “Про внесення змін до закону України” Про регулювання містобудівної діяльності “щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт”. За відповідне рішення проголосували 259 нардепів з 226 мінімально необхідних.
Закон вносить зміни до пункту 9 прикінцевих положень закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, якими, зокрема подовжує до 31 грудня 2015 можливість застосування визначеного цим пунктом механізму прийняття в експлуатацію об’єктів, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.
Також закон встановлює спрощений порядок проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 кв. м, господарських (присадибних) будівель і споруд площею до 100 кв м, передбачивши проведення такого обстеження в ході їх технічної інвентаризації з відповідною відміткою в технічному паспорті.
Крім того, документом встановлюється, що до власників (користувачів) земельної ділянки, які скористалися визначеним цим пунктом механізмом прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу об’єктів, штрафні санкції за виконання будівельних робіт без отримання документів, що дають право на їх виконання, і за експлуатацію або використання об’єктів будівництва, не прийнятих в експлуатацію, не застосовуються, що стимулюватиме суб’єктів містобудівної діяльності до легалізації самовільно побудованих об’єктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас