Економічні негаразди вдарять по ринку офісної нерухомості - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні негаразди вдарять по ринку офісної нерухомості - експерт

Нерухомість
840
Проблеми з залученням кредитів у 2015 році обмежать великі капіталовкладення на ринку офісної нерухомості Києва. Таку думку озвучив директор департаменту інвестиційного консалтингу та брокериджа компанії DTZ в Україні Володимир Мисак.
“Ставки капіталізації на сьогодні становлять 13,5% для кращих об’єктів офісної нерухомості. Відсутність позикового фінансування у 2015 році суттєво обмежить капіталомісткі угоди, тому що інвестор не буде готовий ризикувати великим обсягом власного капіталу”, – зазначив Мисак.
У той же час, на думку експерта, зниження капітальної вартості комерційної нерухомості через економічні негаразди в країні відкриває додаткові можливості для інвесторів, що володіють власним капіталом.
Експерт також зазначив, що на тлі економічної нестабільності ринок комерційної нерухомості в багатьох регіонах України, у тому числі в Києві, пропонує привабливі можливості для орендарів.
“Орендна ставка кращих офісних приміщень Києва зараз перебуває на рівні 25-30 доларів США за 1 кв. м на місяць, що дозволяє орендарям поліпшити свої умови, переїхавши в більш сучасні офісні центри на вигідних умовах”, – підкреслив Мисак.
Він також нагадав, що станом на кінець третього кварталу 2014 на ринку офісної нерухомості столиці вакантність площ була на рівні 23% (386 тис. кв. м) від загальної пропозиції в 1,6 млн кв. м.
Нагадаємо, обсяг введення якісної офісної нерухомості в Києві поступово скорочується, починаючи з 2011 року, що пояснюється зниженням темпів економічного розвитку і вже спостерігається високим рівнем вакантності площ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас