Індексація пенсій і соцвиплат буде забезпечена з 1 липня 2015 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індексація пенсій і соцвиплат буде забезпечена з 1 липня 2015 р

Казна та Політика
7811
Проведення індексації заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійних і соціальних виплат, передбачене законом України № 76-VIII “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України”, буде забезпечено з 1 липня 2015. Про це заявив голова фракції “Радикальна партія “Олег Ляшко під час засідання погоджувальної ради депутатських груп і фракції.
“Ми отримали інформацію про те, що наша ініціатива підтримана, закон №1577 – цей проект закону підписаний і оприлюднений. Тому з 1 липня 2015 індексація пенсій і зарплат для наших виборців буде забезпечена”, – заявив Ляшко.
Нагадаємо, в ніч на 29 грудня 2014 народні депутати підтримали в цілому законопроект №1577 “Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України”. За відповідне рішення проголосували 256 нардепів з 226 мінімально необхідних. Президент України Петро Порошенко підписав закон № 76-VIII 31 грудня.
З 1 січня 2015 цей закон набув чинності. Крім іншого цей закон доповнює статтю 5 закону України “Про індексацію грошових доходів населення” частиною шостою такого змісту: “Проведення індексації грошових доходів населення здійснюється в межах фінансових ресурсів бюджетів усіх рівнів, бюджету Пенсійного фонду України та бюджетів інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування на відповідний рік”. Водночас в прикінцевих положеннях зазначається, що Кабінет міністрів України за результатами першого півріччя 2015 та з урахуванням економічної ситуації повинен затвердити порядок проведення індексації заробітної плати, грошового забезпечення, пенсійних і соціальних виплат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас