Нафта Brent торгується нижче $49 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта Brent торгується нижче $49 за барель

Фондовий ринок
579
Нафта дешевшає в ході торгів у понеділок після того, як аналітики Goldman Sachs різко знизили прогноз цін на це паливо.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:34 МСК знизилися в ціні на $1,38 (2,75%) – до $48,73 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $1,17 (2,42%) – до $47,19 за барель.
Аналітики Goldman Sachs погіршили прогнози вартості нафти WTI на найближчі три місяці до $41 за барель з $70 за барель, прогноз для Brent – до $42 з $80 за барель. Також експерти відзначили, що для суттєвого скорочення інвестицій у видобуток сланцевої нафти в США котирування повинні залишатися біля рівня в $40 за барель протягом першої половини 2015 року.
Тим часом, президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що країнам ОПЕК слід знайти консенсус з іншими виробниками нафти і “виробити єдину стратегію для підтримки нафтового ринку та стабілізації ситуації в світовій економіці”.
У ході свого візиту до Ірану він зазначив, що для досягнення економічної рівноваги необхідне повернення цін на нафту до рівня в $100 за барель. Тим часом саудівський мільярдер та інвестор принц Аль-Валід ібн Талал заявив, що не вірить, що вартість нафти повернеться на цей рівень.
“Поки макроекономічні показники жодним чином не сприяють відновленню цін на нафту, – сказав аналітик Barclays Місвін Махеш. – Надлишок пропозиції буде тільки рости в першій половині року”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас