Frankfurter Allgemeine: Чекова книжка Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Frankfurter Allgemeine: Чекова книжка Китаю

Кредит&Депозит
676
Багато мільярдів в обмін на нафту за вигідною ціною: Пекін став більш впливовим в Південній Америці. Його робота зі зміни світового порядку швидко просувається.
Про це повідомляє Хендрік Анкенбранд у своїй статті «Чекова книжка Китаю», опублікованій на сайті газети Frankfurter Allgemeine.
Президент Китаю і лідер партії Сі Цзіньпін нещодавно опублікував книгу. Вона називається «Управління Китаєм» і є чимось на зразок схеми для (згідно купівельної спроможності) найбільшої економіки у світі на сьогоднішній день. Йдеться про «китайську мрію», нація хоче повернутися на світовий рівень і протягом короткого часу стати вдвічі багатшою, ніж зараз. Одна з глав описує те, хто повинен допомогти здійснити цю мрію: Латинська Америка.
Сі два роки на посаді президента, і вже двічі побував в Латинській Америці. Тільки минулого літа в регіоні Сі виголосив три великих промови, тепер – дії. Пекін хоче вкласти в найближче десятиліття $250 млрд в регіон, що знаходиться в 15 000 км від Китаю. У свою чергу, китайці разом з ринком збуту отримають, передусім, нафту на вигідних умовах.
У книзі президента багато говориться про «співпрацю» з латиноамериканцями. Але не можна не помітити дисбаланс у відносинах цих двох економік. Латиноамериканські країни залежать від експорту нафти, ціна якої різко впала, і вони, як прохачі, звернулися до Пекіну, в надії на те, що найбільший власник валюти у світі їм допоможе.
Це не «співпраця, коли один просить, а інший дає, а потім і вимагає. Обсяги торгівлі між Китаєм і Латинською Америкою також значно зросли в останні роки: те, що робить Пекін, залишається політикою «чекової книжки». І дійсно успішною. Не так давно, політичні оглядачі через односторонньої політики Пекіна прогнозували, що «роман» між Китаєм і Латинською Америкою закінчився. США, вже не настільки домінуючий гравець на континенті, отримали ще один шанс. Тим не менш, це сталося за часів дефіциту іноземної валюти в Каракасі і Кіто. Подив китайського державного капіталізму було особливо великим, коли почався відтік мільярдів з Пекіна.
Сполученим Штатам необхідно затвердити це в Азії, де Китай також з обіцянкою «співпраці», але перш за все, обіцянкою величезних сум, знаходиться на шляху до того, щоб прогнати американців з цього регіону. Робота Пекіна зі зміни світового порядку швидко просувається.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас