Ціни на нафту повинні залишатися біля рівня в $40 протягом першої половини 2015 року - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту повинні залишатися біля рівня в $40 протягом першої половини 2015 року - Goldman Sachs

Фондовий ринок
1065
Експерти Goldman Sachs різко знизили прогнози вартості нафти Brent і WTI, зазначивши, що ціни на нафту повинні залишатися біля рівня в $40 за барель протягом першої половини 2015 року, щоб спровокувати скорочення інвестицій в сланцеву галузь США.
Прогноз вартості нафти WTI на найближчі три місяці був знижений Goldman Sachs до $41 за барель з $70 за барель, прогноз для Brent – до $42 з $80 за барель.
Аналітики Goldman Sachs вважають, що запаси нафти на світовому ринку в першому півріччі цього року збільшаться. Наявність надлишкових потужностей для зберігання та перевезення нафти дозволяє припустити, що надлишок на ринку в цей раз може зберегтися довше, ніж у минулому, відзначається в огляді банку.
“Ми впевнені в необхідності збереження низьких цін на нафту протягом більш довгого часу для того, щоб інвестиції в сланцевий сектор США почали скорочуватися, – йдеться в огляді. – Пошук нового балансу на нафтовому ринку триває”.
Прогноз ціни WTI на наступні шість місяців знижений Goldman до $39 за барель з $75 за барель, на 12 місяців – до $65 за барель з $80 за барель, для Brent – відповідно до $43 з $85 за барель і до $70 з $90 за барель.
Згідно з оцінками Goldman Sachs, контракти на нафту WTI з поставкою через 12 місяців повинні торгуватися біля рівня в $55 за барель протягом року, щоб спровокувати відмову від нових вливань капіталу у видобуток сланцевої нафти і утримати інвестиції на рівні, досить низькому для повернення фізичної рівноваги на ринку.
Експерти банку не очікують, що Саудівська Аравія або якийсь інший ключовий член ОПЕК знизить видобуток. Раніше Goldman Sachs прогнозував, що ОПЕК прийме заходи для відновлення балансу ринку в другому півріччі 2015 року.
“Цей прогноз заснований на наших очікуваннях, що ослаблення видобутку сланцевої нафти в США в другій половині поточного року буде достатнім для скорочення надлишку нафти на ринку і загрози того, що в сланцевий сектор може бути швидко спрямований капітал для нарощування видобутку”, – відзначається в огляді .
ОПЕК, на частку якої припадає близько 40% світового виробництва нафти, в листопаді ухвалила рішення зберегти на колишньому рівні квоту на видобуток. Останнім часом держави ОПЕК неодноразово заявляли, що не мають наміру скорочувати видобуток, щоб зупинити падіння цін на нафту, що склало в 2014 році близько 50%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас