АМКУ оштрафував посередників Фонду соцстрахування на 4 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував посередників Фонду соцстрахування на 4 млн грн

Казна та Політика
433
Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував ТОВ “Здравіє” (Київ) і ТОВ “Медреабілітація” (Київ) на загальну суму 4 млн грн за антиконкурентні узгоджені дії на торгах.
Як повідомляє прес-служба відомства, комітетом прийнято рішення про визнання порушення ТОВ “Здравіє” і ТОВ “Медреабілітація” під час участі в процедурах відкритих торгів на закупівлю “послуг санаторно-лікувальних закладів із санаторно-курортного і відновлювального лікування застрахованих осіб і членів їх сімей , які повинні були надаватися в 2014 році (санаторно-курортні послуги) “, проведених Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у 2013 році.
Як було встановлено, ТОВ “Здравіє” і ТОВ “Медреабілітація” пов’язані між собою через фізичних осіб-засновників. Умови участі та розподіл результатів торгів були заздалегідь узгоджені між ними.
За даними АМКУ, “під час проведення відповідної процедури закупівель суб’єкти господарювання виступали як посередницька ланка між спеціалізованими державними установами санаторно-лікувального типу та Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, який закуповував оздоровчі путівки для застрахованих осіб і членів їх сімей, що призвело до зайвих витрат”.
“Так, зокрема, значні суми (більше 20 млн грн) отриманих бюджетних коштів перераховувалися на рахунки ряду суб’єктів господарювання у вигляді плати за надання консультативних послуг, відповідно кошти бюджету використовувалися на цілі, не пов’язані з наданням послуг, які були предметом закупівлі. Отже , зазначені дії ТОВ “Здравіє” і ТОВ “Медреабілітація” не тільки порушують законодавства про захист економічної конкуренції, але й містять ознаки злочину “, – наголошується в повідомленні АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас