Яценюк розповів, коли українцям почнуть видавати біометричні паспорти - "основний елемент безвізового режиму з ЄС" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк розповів, коли українцям почнуть видавати біометричні паспорти - "основний елемент безвізового режиму з ЄС"

Казна та Політика
1678
Видача біометричних паспортів в Україні почнеться з 12 січня, щорічно буде видаватися 2,5 млн таких документів, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Зараз Україна знаходиться на другій стадії підготовки до введення безвізового режиму з ЄС. Основний елемент, який необхідно зробити, – ввести біометричні паспорти. З 12-го числа в Україні будуть видаватися біометричні паспорти, які відповідають основним європейським стандартам і це є однією з ключових вимог , щоб українці змогли без віз їздити до країн ЄС “, – сказав він, відкриваючи засідання уряду в Києві в п’ятницю.
Прем’єр повідомив, що вже по країні встановлено 35 терміналів, які впродовж місяця зможуть видавати більше 2 тис. паспортів, а з 15 лютого має функціонувати 606 точок видачі паспортів.
“У 2015 році ми дійдемо до цифри видачі 2,5 млн паспортів на рік. Зараз ми видаємо 1,5 млн, будемо видавати 2,5 (млн)”, – зазначив він.
У той же час глава уряду підкреслив, що всі закордонні паспорти, які зараз є в українців, продовжують діяти до кінця терміну їх дії або поки людина сама не вирішить поміняти свій паспорт на біометричний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас