Паливо в українському роздробі може відчутно подорожчати через зростання податків - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паливо в українському роздробі може відчутно подорожчати через зростання податків - експерт

Енергетика
2126
Роздрібна вартість нафтопродуктів на українських АЗС може відчутно збільшитися після новорічних свят через зростання податків, вважає директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн.
“Уряд зробив хитро: незначно (на 1-2%) збільшив акциз, але заклав реальне зростання податків завдяки новому додатковому збору – податку з роздрібного обороту підакцизних товарів, який стягуватиметься до місцевих бюджетів за ставкою 5%. При нинішніх цінах на паливо це складе близько 0,8 грн / літр, роздрібні мережі будуть змушені перекласти цей податок на споживача”, – сказав він.
Експерт зазначив, що реальний обсяг податку ще до кінця не зрозумілий. “Залежно від того, як влада визначить базу оподаткування, фактичний додатковий податок може скласти і 6%, так як ще буде нарахований ПДВ. У будь-якому випадку, це відчутна цифра для ринку”, – резюмував він. Однак, за його словами, кінцеве зростання цін, швидше за все, буде менше, так як на зовнішньому ринку спостерігається сприятлива ситуація у зв’язку з падінням ціна на нафту і нафтопродукти, що дозволить частково компенсувати підвищення податків.
Як повідомлялося, Верховна Рада 28 грудня 2014 прийняла закон № 1578 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)”, яким передбачається підвищення акцизів на нафтопродукти, введення акцизу з кінцевих продажів нафтопродуктів через роздрібні мережі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас