В Індії звільнили чиновника, який не ходив на роботу більше 24 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індії звільнили чиновника, який не ходив на роботу більше 24 років

Світ
4225
Міністр міського розвитку Індії Венкаіах Найду (Venkaiah Naidu) звільнив співробітника Центрального департаменту громадських робіт (CPWD) Нью-Делі на прізвище Верма, що не з’являвся на роботі більше 24 років. У грудні 1990 року інженер-електрик пішов у відпустку, з якої так і не повернувся. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті індійського уряду.
Ім’я держслужбовця не називається, наводяться лише ініціали – А. К. (AK Verma). Він влаштувався в департамент в 1980 році. Спочатку Верма працював помічником виконавчого інженера, а до моменту початку відпустки, довжиною в чверть століття, індієць отримав підвищення і став виконавчим інженером.
Як зазначає Reuters, трудове законодавство Індії є найсуворішим в світі і якщо працівник не вчинив кримінального злочину, то його досить складно звільнити.
Чи була це перша відпустка пана Верми за десять років, у прес-релізі не уточнюється. Відзначається, що чиновник намагався її продовжити, але йому було відмовлено. Прогульник буде оштрафований, проте на яку суму, невідомо.
Влада зайнялися цим інцидентом ще в 1992 році, проте звільнили Верма тільки зараз. Міністр Венкаіах Знайду серйозно підійшов до цього питання лише в 2007 році, повідомляється в прес-релізі.
Аналогічний випадок стався кілька років тому з індійським бойовиком-сепаратистом Пареш Баруа. У 1978 році він влаштувався носильником на вокзал, а через рік створив Об’єднаний фронт звільнення Ассама, який був визнаний терористичним, і пішов у підпілля. Через 29 років з’ясувалося, що він все ще числиться на роботі і його звільнили.
Схожа історія сталася раніше і в Німеччині. Там, як повідомляв The Telegraph, держслужбовець не ходив на роботу 14 років, заробивши за цей час 745 тисяч євро. Скільки отримав за свою 24-річну відпустку Верма, невідомо.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас