Ціна Brent піднялася до $51,13 за барель, WTI дорожчає третю сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна Brent піднялася до $51,13 за барель, WTI дорожчає третю сесію поспіль

Фондовий ринок
360
Нафта дорожчає в п’ятницю на інформації про те, що деякі видобувні компанії США відмовляються від довгострокових контрактів на буріння нових свердловин.
Лютневі ф’ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:27 мск виросли в ціні на $0,17 (0,33%) – до $51,13 за барель. До закриття ринку в четвер вартість ф’ючерсів опустилася на $0,19 (0,37%) і склала $50,96 за барель.
Ціна ф’ючерса на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,33 (0,68%) – до $49,12 за барель. За підсумками попередньої сесії контракт подорожчав на $0,14 (0,29%), до $48,79 за барель.
Helmerich & Payne Inc., найбільший в США оператор бурових установок, повідомив у четвер, що отримав повідомлення про припинення чотирьох контрактів на буріння свердловин. Раніше про розрив також чотирьох контрактів заявив і інший представник сектора – Pioneer Energy Services Corp.
Американські виробники нафти змушені платити неустойку за розрив контрактів на буріння нових свердловин, яке є нерентабельним у зв’язку з падінням цін на нафту майже на 50% за минулий рік, відзначають експерти. Така ситуація, на їхню думку, є сигналом ослаблення “сланцевого буму” в США.
“Деяким виробникам в США доводиться переглядати інвестиційні плани після падіння цін на нафту в два рази, – говорить аналітик Newedge Group в Токіо Кен Хасегава. – Проте, як і раніше складно передбачити, коли завершиться тенденція до падіння цін на нафту”.
Посол ОАЕ в США Юсуф аль-Утайба заявив у четвер, що країна не планує скорочувати видобуток нафти в незалежності від того, наскільки низько впаде її вартість.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас