Верховна Рада може занурити Україну в темряву - депутати хочуть заборонити зовнішнє освітлення будівель вночі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада може занурити Україну в темряву - депутати хочуть заборонити зовнішнє освітлення будівель вночі

Енергетика
1762
В Україні з 24:00 до 6:00 хочуть заборонити зовнішнє архітектурно-декоративне освітлення будівель і споруд та зовнішньої реклами.
Відповідний законопроект №1686 «Про заборону зовнішнього архітектурно-декоративного освітлення будівель і споруд та зовнішньої реклами в період часу з 24:00 до 6:00 (щодо заходів забезпечення економії електроенергії)» зареєстрував народний депутат Андрій Помазанов.
Так депутат Верховної Ради пропонує заборонити освітлення на державних будівлях, центральних вулицях міст, навчальних закладах, торгово-розважальних центрах, магазинах, закладах харчування, малих архітектурних формах та інших спорудах.
Передбачається, що Кабмін у п’ятиденний строк з дня прийняття даної постанови має розробити перелік підприємств, установ та організацій, будівлі та споруди яких не підлягають переведенню в режим економії електроенергії в контексті заборони зовнішнього архітектурно-декоративного освітлення.
Помазанов зазначив, що за даними Мінрегіону за 2013 в Київській області із загальної суми спожитої електроенергії, що становить 39960,50 тис. КВт/год, витрати на електроенергію, спожитої на зовнішнє освітлення, становлять 8 млн. 673 тисячі гривень.
«Варто зазначити, що подібний досвід економії електроенергії вже застосував уряд Франції, ввівши заборону на нічне освітлення фасадів будинків і вітрин з години ночі до шостої ранку», – підкреслив нардеп.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас