Мінус один інвестор: JKX призупиняє програму буріння в Україні через підвищену ренту і обмеження на продаж газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінус один інвестор: JKX призупиняє програму буріння в Україні через підвищену ренту і обмеження на продаж газу

Енергетика
833
Британська нафтогазова компанія JKX Oil & Gas вирішила призупинити програму капітальних вкладень на 2015 рік у свої українські активи через підвищення ренти і обмеження на продаж газу промспоживачам, повідомляє JKX на сайті Лондонської фондової біржі.
Як зазначили в JKX, їх бурова установка Skytop вже складена.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України постановою №647 від 26 листопада затвердив розширений перелік з близько 170 промислових, енергогенеруючих та теплогенеруючих підприємств, які з 1 грудня зобов’язані купувати газ цієї зими виключно у НАК “Нафтогаз України”.
Верховна Рада встановила на 2015 рік ренту за видобуток газу на рівні 28% і 55% (залежно від глибини залягання).
JKX Oil&Gas володіє в Україні “Полтавською газонафтовою компанією”, яка володіє чотирма ліцензіями на розробку нафтогазових родовищ Ново-Миколаївського комплексу в Полтавській області загальною площею 271 кв. км, а також трьома дозволами на розвідку Заплавського, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ загальною площею 171,2 кв. км.
JKX також працює в Росії, Угорщині, Болгарії та Словаччині. Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (володіє 27,5% JKX) і Glengary Overseas Ltd. Олександра Жукова (володіє 11,45%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас