Продажі Nissan, Toyota і Honda в КНР в 2014 р не виправдали власних прогнозів компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі Nissan, Toyota і Honda в КНР в 2014 р не виправдали власних прогнозів компаній

Фондовий ринок
228
Японський автовиробник Nissan Motor Co. збільшив продажі в Китаї в 2014 році на 0,5%, що виявилося гірше власних очікувань компанії, у зв’язку з ослабленням попиту і зростанням конкуренції, пише газета The Wall Street Journal.
Nissan і його китайські партнери торік продали 1,22 млн автомобілів в КНР. Переглянутий прогноз автовиробника для цього показника становив 1,27 млн машин.
Спочатку Nissan розраховував продати в Китаї 1,4 млн автомобілів в 2014 році, проте в листопаді погіршив прогноз продажів на тлі їх зниження протягом декількох місяців.
Автовиробник відзначає жорстку конкуренцію в сегменті компактних легкових автомобілів, а також слабкий попит на легкі вантажівки в якості основних причин продажів в КНР.
Toyota Motor збільшила продажі в Китаї торік на 12,5% – до 1,03 млн автомобілів. Компанія розраховувала на 20% -ве зростання продажів за підсумками року, що розчарували.
Продажі Honda Motor в КНР в 2014 році збільшилися на 4,1% – до рекордних 788,276 тис. машин, що також виявилося гірше очікувань. У листопаді Honda знизила річний прогноз продажів у Китаї до 800 тис. автомобілів з 900 тис.
Темпи зростання китайського автомобільного ринку, що є найбільшим у світі, різко сповільнилися в умовах ослаблення економічного підйому в країні.
Продажі легкових автомобілів, а також легких вантажівок в країні за 11 місяців 2014 виросли на 6%, тоді як роком раніше їх підйом склав 14%, свідчать дані Китайської асоціації автовиробників (CAAM).
Ще одним чинником, що негативно позначається на продажах японських автовиробників в Китаї, є зростання інтересу місцевих споживачів до автомобілів преміум-класу.
“Ціни на люксові автомобілі зменшуються – і це погана новина для японських виробників. Покупці, які розглядають можливість покупки, наприклад, автомобіля Toyota Camry або Honda Accord, з більшою ймовірністю віддадуть перевагу невеликому німецькому автомобілю преміум-класу”, – відзначає аналітик дослідницької компанії Ipsos в Шанхаї Е Шен.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас