Долар продовжує рекордно дорожчати відносно євро на міжнародному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує рекордно дорожчати відносно євро на міжнародному ринку

Валюта
3252
Долар США дорожчає в четвер відносно євро та ієни.
Вартість американської валюти до євро піднімається п’яту сесію поспіль. Згідно з протоколом грудневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), опублікованому в середу, низька інфляція в США не перешкодить керівництву американського ЦБ почати підвищення процентних ставок, проте цього не відбудеться раніше квітня.
“Наша інвестиційна стратегія на 2015-2016 рр. Передбачає відкриття “довгих” позицій по долару, – відзначає аналітик RBC. – Прогноз зміцнення американської валюти стає більш стійким в очікуванні підйому базової ставки Федрезервом”.
Курс євро до долара США опустився в ході торгів до $1,1806 порівняно з $1,1839 на закриття ринку в середу.
Вартість американської валюти щодо ієни росте в четвер другу сесію поспіль на тлі підйому цін на нафту, що скоротив попит на валюти “тихої гавані”.
“Падіння вартості нафти призупинилося, і інтерес інвесторів до ризикованих активів посилився, – говорить аналітик Aozora Bank Ltd. в Токіо Акіра Морог. – Курс долара до ієни може повернутися до 120 ієнам, якщо позитивний настрій інвесторів збережеться”.
Курс долара до ієни піднявся до 119,93 ієни проти 119,26 ієни напередодні, вартість європейської валюти щодо ієни збільшилася до 141,62 ієни в порівнянні з 141,19 ієни на закриття ринку 7 січня.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас