Меркель заспокоїла греків - Німеччина проти виходу Греції зі складу єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель заспокоїла греків - Німеччина проти виходу Греції зі складу єврозони

Світ
272
Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка раніше стверджувала, що при необхідності Берлін згоден на вихід Греції з єврозони, висловилася за збереження всіх угод між Афінами і Європою. Німецька влада проти виходу Греції із зони євро, стверджує вона.
“Думаю, треба сказати людям, а також фінансовим ринкам, що я, канцлер Німеччини, а також німецький уряд завжди проводили політику збереження Греції в зоні євро, а також що угоди, які були укладені між Грецією та європейськими державами, дотримувалися”, – сказала Меркель в ході зустрічі з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, передає Reuters.
За словами канцлера, для Греції, якій “довелося піти на великі жертви”, це були “дуже важкі роки”. “Ми пройшли довгий шлях”, – додала вона.
Меркель зазначила, що Афіни в останні роки регулярно дотримувалися своїх фінансових зобов’язань перед європейськими партнерами і трійкою кредиторів – Єврокомісією, Європейським центробанком (ЄЦБ) і Міжнародним валютним фондом (МВФ). Вона також висловила впевненість, що ситуація в підсумку вирішиться успішно. “З одного боку, греки повинні виконати свою частину роботи, а з іншого боку, ми повинні проявити солідарність”, – сказала канцлер.
Наприкінці січня цього року в Німеччині пройдуть парламентські вибори, фаворитом на них вважається опозиційна партія Сіріза. Її лідер Алексіс Ципрас обіцяв відмовитися від жорсткої економії, введеної відповідно до вимог міжнародних кредиторів. Втім, політик спростував численні чутки про плани в разі приходу до влади вивести Грецію з єврозони.
Греція отримала кілька пакетів фінансової допомоги від країн єврозони і кредити МВФ на загальну суму в 240 мільярдів євро. У відповідь від Афін вимагали жорстких заходів економії.
З 1 січня єврозона об’єднує 19 держав Євросоюзу. З введенням євро в Литві цією валютою розплачуються близько 340 мільйонів європейців.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас