Міністр Абромавічус вважає, що Україні потрібно ще 15 млрд доларів фіндопомоги - тоді ми вийдемо на зростання ВВП в 2 півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр Абромавічус вважає, що Україні потрібно ще 15 млрд доларів фіндопомоги - тоді ми вийдемо на зростання ВВП в 2 півріччі

Кредит&Депозит
1893
Про це повідомив міністр економіки Айварас Абромавічус.
“У поточному році ми очікуємо подальшого економічного спаду в розмірі 4,3% ВВП в розрахунку на весь рік. Такі параметри закладаються в бюджет. Але в тому випадку, якщо Україна отримає додаткову фінансову допомогу, якщо ми стабілізуємо фінансову систему, то повернеться впевненість бізнесу , і тоді, я думаю, вже в другому півріччі почнеться економічне зростання “, – сказав він.
Абромавічус нагадав, що в 2014 році зниження ВВП склало 7-7,5%.
“На 2014 прогнозували спад в 10 відсотків, а за фактом він буде 7-7,5 відсотка. Тобто рецесія виявилася не такою великою, як очікувалося, хоча передумов для цього було багато”, – зазначив міністр.
Абромавічус вважає, що Україна потребує додаткового фінансування до існуючих програм в сумі 15 млрд доларів.
На його думку, спад торговельного обороту України з Росією є наслідком не тільки санкцій і війни, але й того протекціонізму, який РФ вже багато років використовує по відношенню до своїх торговим партнерам.
Як повідомляло агентство, Кабмін заклав в держбюджет-2015 прогноз зниження ВВП на 4,3% при інфляції 13,1%.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас