Жертвами авіакатастроф в 2014 році стало в чотири рази більше людей, ніж у 2013-му - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жертвами авіакатастроф в 2014 році стало в чотири рази більше людей, ніж у 2013-му - дослідження

Світ
260
Така кількість авіакатастроф і жертв – це другий за величиною показник за десять років. Про це повідомив Ян-Арведі Ріхтер, засновник гамбурзького “Центру оцінки даних про аварії авіалайнерів”.
Бюро Ріхтера також складає список безпеки 60 найбільших авіакомпаній світу. Приміром, цього року два нещасні випадки на рейсах Malaysia Airlines змістили авіакомпанію з 34 на 57 місце рейтингу. Німецька авіакомпанія Lufthansa, як і в минулому році, зайняла дванадцятий рядок. У той же час другий за розміром авіаперевізник Air Berlin піднявся з 26 на 20 місце.
Найбільш безпечними компаніями названі Cathay Pacific, Emirates, EVA Air і Air Canada. А найбезпечнішими європейськими авіалініями, за даними цього рейтингу, є нідерландська компанія KLM, яка займає п’яте місце в загальному списку. У рейтингу враховувалися інциденти і загальні втрати за останні 30 років.
У Латинській Америці аналітики нарахували десять смертей на перельотах в старих літаках, в країнах Близького Сходу і Центральної Азії – 57 загиблих. Ще 134 людини загинули в Африці. Європа опинилася на передостанньому місці за кількістю загиблих, у тому числі через збитий на Донбасі літак рейсу MH17. На останньому ж місці знаходиться Азіатсько-Тихоокеанський регіон, на який припадає близько половини смертей в авіакатастрофах протягом 2014 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас