HTC росте краще прогнозів: зафіксовано прибуток третій квартал поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

HTC росте краще прогнозів: зафіксовано прибуток третій квартал поспіль

Фондовий ринок
472
Тайванський виробник смартфонів HTC Corp. збільшив прибуток у четвертому кварталі 2014 завдяки зростанню попиту на нові моделі смартфонів компанії, пише газета The Wall Street Journal.
Випуск середніх за ціною моделей смартфонів, а також раціоналізація витрат дозволили HTC зафіксувати прибуток за підсумками третього кварталу поспіль.
Згідно з попередніми даними, чистий прибуток HTC в жовтні-грудні склав 470 млн нових тайванських доларів ($14,67 млн) в порівнянні з 315, 3 млн доларів за аналогічний період попереднього року.
Експерти, опитані Thomson One Analytics, в середньому прогнозували цей показник на рівні 330, млн доларів.
Виручка HTC за підсумками минулого кварталу склала 47,870 млрд доларів проти 42,9 млрд доларів роком раніше.
У жовтні компанія прогнозувала виручку на рівні 43-47 млрд доларів, середній прогноз опитаних агентством Bloomberg аналітиків для цього показника становив 45 млрд доларів.
HTC, що зафіксувала річний збиток вперше у своїй історії в 2013 році, віддала перевагу скоротити залежність від лінійки дорогих смартфонів і сконцентруватися на дешевших моделях, призначених для emerging markets.
Компанія також представила спільно з Google Inc. планшетний комп’ютер Nexus 9 з водонепроникною камерою.
HTC випала з числа 10 найбільших світових виробників смартфонів в 2013 році. Основні гравці ринку – Apple і Samsung – поступово відібрали у компанії частку ринку в сегменті дорогих і високотехнологічних пристроїв, в той час як китайські виробники – в сегменті середніх за ціною і дешевих пристроїв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас