Євро впав до мінімумів 2006 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро впав до мінімумів 2006

Валюта
5902
Ще в п’ятницю, 2 січня, єдина європейська валюта в парі з доларом закрилася трохи вище важливої позначки 1,20, але найцікавіше сталося вже у вихідні. Новини як дві краплі води нагадували 2011, коли в єврозоні лютувала фінансова криза.
Євро впав до мінімумів 2006
Відкриття торгів у понеділок ознаменувалося падінням євро відразу до 1,1860. Формально приводом для такого обвалу стала публікація агентства Reuters про те, що Німеччина не виключає виходу Греції зі складу валютного блоку і не бачить в цьому такої сильної загрози, як раніше. Втім, можливо, хтось із великих гравців просто хотів, щоб майбутня програма QE від ЄЦБ була більш повно врахована в цінах. До речі, ще не факт, що регулятор її запустить.
Як би там не було, єдина європейська валюта вранці в понеділок оновила мінімуми 2010, коли грецькі проблеми гостро постали перед Європою в перший раз, і досягла мінімальних позначок з 2006 р.
Варто також відзначити, що, за інформацією учасників ринку, в діапазоні нижче 1,20 по парі EUR/USD знаходилося дуже велика кількість стоп-заявок. Більш того, в перші години торгів ліквідність вкрай низька, тому в якийсь момент заявок на покупку просто не виявилося, що і призвело до прискорення зниження. Вже станом на 4:00 за московським часом ситуація трохи стабілізувалася, і курс пари перебував на позначці 1,1955.
Тільки з середини грудня курс пари EUR / USD впав з 1,26 до 1,1860 – для такого короткого терміну зниження більш ніж істотна. Цікаво, чи спливе в найближчому майбутньому історія про якийсь банк, пенсійний фонд або який-небудь інший фінансовий інститут, який досі грав на підвищення єдиної європейської валюти і вже більше не зможе більше пересиджувати маржін-колли?
Євро впав до мінімумів 2006
Зв’язок з фондовим ринком США
У нинішніх реаліях фінансових ринків слабкість євро фактично означає силу долара США. Отже, падіння EUR/USD автоматично призводить до стрибка в парі USD/JPY, на динаміку якої дуже чуйно реагують різні торгові роботи на ф’ючерсних контрактах на індекс S&P, пише Zerohedge. У підсумку, у разі падіння EUR/USD до паритету, USD/JPY може ослабнути до 135, а ф’ючерс на індекс S&P 500 може дістатися нарешті до позначки 2200 пунктів, яку Goldman Sachs позначив в якості мети на кінець року.
Справедливості заради відзначимо, що в ранкову сесію ф’ючерси на індекс широкого ринку S&P 500 втрачає 0,5% і торгується в районі позначки 2040 пунктів.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас