Конфлікт у Сирії в 2014 році забрав життя 76 тис. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфлікт у Сирії в 2014 році забрав життя 76 тис. осіб

Світ
323
Під час конфлікту в Сирії в 2014 році загинули 76 тис. осіб. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.
З них 33 тис. 278 осіб були цивільними особами.
За підрахунками ООН, загальна кількість людей, які загинули з початку конфлікту в 2011 році, становить 191 тис. осіб. Проте активісти центру заявляють про те, що реальні цифри значно вищі, уточнює агентство.
Громадянська війна в Сирії почалася в березні 2011 року. Протестувальники спочатку звинувачували Президента Сирії Башара Асада в тому, що соціально-політична система в країні авторитарна, а у владних і військових структурах домінують представники національної меншини алавітів. У свою чергу, Дамаск заявляв, що під прикриттям демократичних гасел в країні діють банди озброєних терористів.
У 2013 році ЗМІ повідомили про те, що при бомбардуванні передмість Дамаска був застосований нервово-паралітичний газ. Воюючі сторони поклали відповідальність один на одного. Великобританія і США поклали відповідальність за хімічну атаку на уряд Башара Асада. Росія, у свою чергу, запропонувала передати сирійську хімічну зброю міжнародному співтовариству.
У серпні 2014 р. на американському кораблі Cape Ray була завершена операція зі знищення цієї зброї.
На тлі громадянської війни в країні в червні 2014 р. пройшли вибори Президента країни. На них переміг чинний глава держави Башар Асад, який отримав 89% голосів виборців. Явка склала 73% виборців, або 11 млн осіб.
Нагадаємо, на початку грудня Сирія звернулася до ООН з вимогою накласти санкції на Ізраїль у відповідь на нібито “удари, які були завдані з повітря 7 грудня по сирійських військових об’єктах”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас