Введення біометричних паспортів не означає автоматичного скасування віз - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Введення біометричних паспортів не означає автоматичного скасування віз - МЗС

Казна та Політика
2424
Громадяни України зможуть подорожувати в держави шенгенської зони без віз з використанням «біометричного» паспорта лише після прийняття Європейською Комісією висновку щодо виконання Україною всіх критеріїв другої фази Плану дій та після прийняття Радою ЄС та Європейським Парламентом рішення про виключення України з переліку держав з візовим режимом в’їзду.
Про це повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.
Як наголошується в повідомленні, Міністерство закордонних справ України та інші причетні органи влади здійснюють комплексну роботу для виконання одного з пріоритетів у відносинах між Україною та ЄС – запровадження безвізового режиму для поїздок громадян України до держав ЄС.
Важливим елементом другого етапу Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України стане введення «біометричних» закордонних паспортів, видавати які почнуть у січні 2015 року.
Разом з тим, подорожувати в держави шенгенської зони без віз з використанням «біометричного» паспорта громадяни України зможуть лише після прийняття Європейською Комісією висновку щодо виконання Україною всіх критеріїв другої фази Плану дій та після прийняття Радою ЄС та Європейським Парламентом рішення про виключення України з переліку держав з візовим режимом в’їзду та включення нашої держави до переліку країн, громадяни яких не потребують віз для короткострокових (до 90 днів) поїздок до держав-учасниць Шенгенської угоди.
Звертаємо увагу на те, що паспорти громадянина України для виїзду за кордон, оформлені та видані до 1 січня 2015, є чинними протягом строку, на який вони були видані, і міняти їх на нові «біометричні» немає необхідності.
Громадяни України, в дійсних закордонних паспортах попереднього зразка яких є дійсна шенгенська віза, зможуть в’їжджати в ЄС, використовуючи ці документи.
Міністерство закордонних справ продовжуватиме координувати роботу причетних міністерств і відомств для того, щоб Україна виконала всі необхідні критерії, а громадяни України могли би скористатися можливістю безвізових поїздок до держав Європейського Союзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас