Бюджет отримав 1,9 млрд грн від військового збору, - прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет отримав 1,9 млрд грн від військового збору, - прем'єр

Казна та Політика
355
Державний бюджет України отримав близько 1,9 млрд грн від військового збору. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на прес-конференції в Києві.
“1,885 млрд грн – це сума 1,5% військового збору, які зараховані до державного бюджету України. Додаткові витрати на національну безпеку і оборону в порівнянні з 2013 р плюс 15,6 млрд грн. Що стосується витрачання всіх коштів, то все розпорядники коштів за результатами року оприлюднять кожну копійку, в першу чергу це стосується МВС та Міноборони, яка відправлена платниками податків на фінансування армії “, – сказав Яценюк.
Нагадаємо, військовий збір введений з 3 серпня 2014, ставка якого становить 1,5% від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) військового збору до бюджету роботодавці, які виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, і податкові агенти – для оподатковуваних доходів з джерелом їх походження в Україні.
Військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас