Суд позбавив "Бориспіль" 100 млн грн депозитних коштів - прес-служба аеропорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд позбавив "Бориспіль" 100 млн грн депозитних коштів - прес-служба аеропорту

Кредит&Депозит
821
Вищий господарський суд України у вівторок провів четверте засідання за касаційною скаргою міжнародного аеропорту “Бориспіль” з повернення депозитних коштів останнього в сумі понад 100 млн грн, що знаходяться на рахунках Родовід Банку (обидва – Київ).
“Розпорядженням голови Вищого господарського суду сьогодні несподівано було змінено склад трійки суддів, яка розглядає цю справу. Новим складом суддів на цьому ж засіданні було прийнято рішення про відмову в задоволенні касаційної скарги аеропорту“Бориспіль”, що фактично позбавило державне підприємство вищевказаних коштів”, – відзначається в прес-релізі аеропорту.
Як зазначає заступник генерального директора з економіки та фінансів аеропорту Кирило Звонарев, аеропорт обурений рішенням ВГСУ, яке фактично позбавило підприємство понад 100 млн грн, зароблених працівниками аеропорту.
“Це рішення не залишає сумнівів у тому, що судова система країни потребує невідкладного реформування. Ми будемо оскаржувати це рішення”, – цитує його прес-служба.
Аеропорт нагадує, що на рахунках Родовід Банку протягом чотирьох років перебувають депозитні кошти більше 100 млн грн.
“У зв’язку з тим, що Родовід Банк безпідставно відхиляє будь-які платіжні доручення аеропорту,“Бориспіль“звернувся до суду з позовними заявами зобов’язати виконання умов договору від 11 березня 2010 року і платіжних доручень на загальну суму понад 100 млн грн”, – нагадує аеропорт.
ДП “Міжнародний аеропорт“Бориспіль“є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1000 га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну – довжиною 4000 м і шириною 60 м, другу – довжиною 3500 м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас