Японія знизить ставку податку на прибуток, щоб підтримати зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія знизить ставку податку на прибуток, щоб підтримати зростання економіки

Світ
467
Японія знизить ставку податку на прибуток підприємств на 3,29 процентного пункту (п.п.) протягом двох років, розраховуючи підтримати зростання економіки.
Ставка податку буде знижена на 2,51 п.п. в майбутньому фінансовому році, що починається в квітні 2015 року, – до 32,11% з 34,62%, а в наступному фінроці ще на 0,78 п.п., до 31,33%, свідчать офіційні дані.
Зменшення ставки податку на прибуток корпорацій покликане підштовхнути компанії до нарощування інвестицій та збільшення зарплат співробітників.
“Нам необхідно, щоб компанії змінили свою поведінку і ефективно використали свої грошові кошти замість того, щоб накопичувати їх, – заявив представник правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП) Японії Такесі Нода, який відповідає за питання податкової політики. – Ми підсилюємо податкові пільги, щоб підштовхнути компанії до збільшення зарплат”.
Японський правлячий блок – ЛДП і партія Комейто – планують прийняти податкові зміни в законодавчому порядку до початку нового фінроку.
Японія планує опустити ставку податку на прибуток нижче рівня в 30% протягом п’яти років. Нинішній рівень ставки є другим за величиною серед країн G7.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас