Індія витратить понад 8 млрд дол. на будівництво шести неатомних субмарин - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія витратить понад 8 млрд дол. на будівництво шести неатомних субмарин - ЗМІ

Світ
440
Будівництво шести неатомних підводних човнів (НАПЧ) для потреб військово-морських сил (ВМС) Індії обійдеться в 500 млрд рупій (8,3 млрд дол.).
Про це йдеться в повідомленні індійського міністерства оборони, яке цитує ТАСС.
“На засіданні Ради з оборонних закупівель було прийнято рішення побудувати шість підводних човнів вартістю близько 500 млрд рупій”, – уточнює оборонне відомство. До цього вартість майбутньої угоди не розкривалась.
Раніше також повідомлялося, що влада Індії схвалила створення комісії, яка обере місцеві верфі для будівництва субмарин, імовірно, спільно з іноземним партнером. Переможець буде визначений в ході тендера.
Про те, що Індія не буде закуповувати за кордоном дві таких субмарини для подальшого ліцензійного виробництва тут ще чотирьох, як спочатку планувалося, а побудує всі шість на території країни, було оголошено в жовтні 2014 року. Сама програма закупівлі НАПЧ була ініційована ще в 2007 році.
На сьогоднішній день на озброєнні військово-морських сил Індії знаходяться 10 російських підводних човнів класу “Кіло”, чотири німецькі дизель-електричні субмарини і отриманий від Росії в оренду строком на 10 років атомний підводний човен “Нерпа”.
Новий уряд Індії на чолі з прем’єр-міністром Нарендрою Моді після приходу до влади за підсумками загальних парламентських виборів у травні поточного року дав початок кампанії “Зроби в Індії”, яка повинна, зокрема, сприяти відкриттю в Індії спільних виробництв місцевих і зарубіжних компаній. Вона націлена на максимальну локалізацію виробництва, в тому числі, в оборонній промисловості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас