Apple запустить платіжну систему Apple Pay в Європі в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запустить платіжну систему Apple Pay в Європі в 2015 році

Фінтех і Картки
212
Компанія Apple готується запустити свою платіжну систему Apple Pay в Європі вже в першій половині 2015 року – в даний момент компанія веде переговори з банками Великої Британії. Про це повідомляє газета The Telegraph з посиланням на інформовані джерела.
Мобільна платіжна система Apple Pay, анонсована на початку вересня, заробила з 20 жовтня тільки в США, і Apple поки не говорить, коли сервіс стане доступний в інших країнах світу. За неофіційними даними, сервіс доступний в деяких магазинах Австралії та Канади. Чутки про те, що Велика Британія стане першою європейською країною, де буде доступна Apple Play, підкріплюються тим, що іншу новинку цього року – карту Apple SIM – компанія також спочатку запустила саме в США і Великій Британії.
За даними The Telegraph, провідні британські банки ведуть переговори з Apple про запуск сервісу Apple Pay у великих торгових мережах країни. Які саме банки планують співпрацювати з Apple, не уточнюється. У той же час, пише газета, з одним з найбільших банків країни переговори зайшли в глухий кут через пункту, в якому описується, до яких даними користувачів банківських послуг Apple зможе отримати доступ.
Однак, кажуть джерела газети, якщо Apple дійсно вирішиться запустити Apple Pay в Британії, жоден провідний банк не захоче залишитися осторонь. Перші результати роботи системи в США показали, що в майбутньому сервіс нарешті зможе переконати людей здійснювати платежі зі смартфона.
За даними аналітичної компанії ITG, у листопаді на частку Apple Pay припав 1 відсоток всіх електронних платежів. На частку конкуруючого сервісу Google Wallet припало 4 відсотки, однак сервіс працював на ринку з 2011 року, тоді як система від Apple на той момент – лише півтора місяця.
Apple Pay працює двома способами: можна здійснювати покупки або за допомогою технології NFC шляхом прикладання смартфона до спеціального терміналу в торгових точках, або через додаток електронного гаманця Apple Pay. Перша опція доступна тільки для власників iPhone 6 або iPhone 6 Plus, тоді як електронний гаманець працює і для планшетів iPad Air 2 і iPad mini 3.
Авторизація платежів відбувається за допомогою сканера відбитків пальців Touch ID. Компанія стягує комісійні в розмірі 0,15 відсотка від суми покупки або 15 центів за 100-доларовий платіж.
З Apple Pay працюють три найбільші системи випуску пластикових карт – Visa, MasterCard і American Express, близько 220 тисяч реальних магазинів, популярні додатки. У наступному році компанія планує додати до списку партнерів ще близько 500 працюючих в США банків.
Платежі через Apple Pay приймають ресторани McDonald’s і Subway, магазини одягу American Eagle Outfitters, Bloomingdales і Macy’s, автозаправки Chevron і Texaco, магазини іграшок Disney Store і Toys’R‘Us і багато інших. Система дозволить оплатити послуги таксі в додатках Uber і Lyft, оренду житла на Airbnb і HotelTonight і товари в ряді iOS-додатків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас