"Татнафта" може продати свої АЗС в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Татнафта" може продати свої АЗС в Україні

Фондовий ринок
524
“Татнафта” не спростовує продаж мережі АЗС в Україні, повідомив генеральний директор компанії Наіль Маганов на прес-конференції в понеділок.
“На сьогоднішній день ці заправки працюють, продажі ростуть”, – сказав Н.Маганов.
За його словами, компанія розраховує зберегти реалізацію нафтопродуктів на колишньому рівні, інвестиції в розвиток бізнесу не плануються. “Якщо буде хороший покупець, чому б не продати, але не розраховуємо, що хтось в поточній ситуації вкладе гроші”, – сказав Н.Маганов.
Торкаючись теми “Укртатнафти”, гендиректор нагадав, що за рішенням міжнародного трибуналу “Татнафту” зобов’язали виплатити $112 млн.
“Ми не задоволені цією сумою, ми сьогодні відпрацювали стратегію, як будемо працювати над відшкодуванням повного збитку компанії“Татнафта “, – сказав Н.Маганов.
“Татнафта” пред’явила позов Україні в травні 2008 року на підставі російсько-української угоди про захист інвестицій, укладеної в 1998 році, у зв’язку з насильницьким захопленням ЗАТ “Укртатнафта” в жовтні 2007 року і експропріації акцій “Татнафти” в ЗАТ “Укртатнафта”. Російська компанія виграла справу – суд зобов’язав Україну виплатити “Татнафті” компенсацію в розмірі $112 млн плюс відсотки. “Укртатнафта” заявила про готовність компенсувати державі всі витрати, пов’язані з виплатами за рішенням суду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас