Рада дозволила генпрокурору призначати на посади людей без певного стажу і молодше допустимого віку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила генпрокурору призначати на посади людей без певного стажу і молодше допустимого віку

Казна та Політика
890
Верховна Рада України дозволила генеральному прокурору у виняткових випадках призначати на посади в органах прокуратури людей, у яких немає визначеного законом стажу роботи в прокуратурі, і які молодші встановленого віку.
Відповідні зміни до чинного закону про прокуратуру за основу та в цілому підтримали 283 народних депутата на пленарному засіданні парламенту в неділю.
“Мова йде про те, щоб, як виняток, дати можливість генеральному прокурору приймати на роботу і призначати на посади, починаючи з першого заступника генерального прокурора і до помічників, наприклад, керівників прокуратур найнижчого рівня … осіб, які відповідають спеціальним кваліфікаційним вимогам для заняття адміністративних посад у Генеральній прокуратурі та прокуратурах нижчого рівня “, – сказав з трибуни автор закону, народний депутат фракції” Блок Петра Порошенка “Руслан Князевич.
“Ви знаєте, в законі є віковий ценз, а також ценз (на стаж роботи -ІФ) перебування в органах прокуратури, щоб зайняти будь-яку посаду. Ми бачимо необхідність оновлення кадрів в прокуратуру”, – підкреслив нардеп.
Закон передбачає, що генпрокурор зможе призначити на посади своїх заступників, їх помічників прокурорів усіх рівнів, їх заступників, начальників управлінь осіб молодшого віку, ніж це передбачено законом, і в яких немає передбаченого законом стажу роботи в органах прокуратури або на судових посадах, але у яких є відповідний стаж роботи в галузі права.
При цьому в законі не вказані “виняткові випадки”, в яких генпрокурор може приймати таке рішення.
Разом з тим Р.Князевич зазначив, що ці зміни будуть діяти три місяці, потім в силу вступить новий закон про прокуратуру, в якому, як зазначив нардеп, це питання буде врегульовано.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас