Рада посилила контроль за трансферним ціноутворенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада посилила контроль за трансферним ціноутворенням

Казна та Політика
943
Законопроектом вводиться принцип “витягнутої руки” (стандарт, відповідно до якого ціни на угоди між взаємозалежними особами повинні відображати умови, які мали б місце між незалежними підприємствами), що є основним стандартом для трансфертного ціноутворення.
Планується змінити основну мету трансфертного ціноутворення з визначення звичайної ціни на визначення порівнянності умов у контрольованих операціях.
Законопроектом також пропонується уточнити перелік контрольованих операцій.
Згідно з ним, контрольованими пропонується встановити операції, в яких загальний обсяг доходу платника податків та/або його зв’язкових осіб від усіх видів діяльності перевищує 20 млн гривень за календарний рік.
Також до таких пропонується віднести операції платника податків та/або його зв’язкових осіб з одним контрагентом, обсяг яких перевищує 1 млн гривень (без урахування ПДВ) або 3% доходу.
У неділю, на погоджувальній нараді коаліції було вирішено збільшити розмір штрафу за недекларовані у звіті операції з 1% до 5% (з операції) і вилучити верхню межу в розмірі 100% від мінімальної зарплати.
“Зараз штрафи дуже формальні. Це буде серйозний тиск на тих, хто порушує податкове законодавство”, – сказав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, представляючи законопроект у Раді.
Передбачається обмеження розміру штрафу 200 розмірами мінімальними зарплатами для тих, хто не подав звітність.
Встановлюється на постійній основі застосування методу порівняльної неконтрольованої ціни для всіх контрольованих операцій експорту-імпорту, що мають біржове кодування.
Біржі будуть визначатися для кожної групи товарів, які визначаються урядом.
Як повідомляло агентство, закон про трансферне ціноутворення набув чинності 4 липня 2013 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас