Підвищення довго чекати: мінімальні пенсії і зарплати планують підняти на 13% з грудня наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення довго чекати: мінімальні пенсії і зарплати планують підняти на 13% з грудня наступного року

Казна та Політика
1505
Уряд зобов’язується підвищити на 13% мінімальні пенсії і заробітні плати з грудня 2015 року, якщо до цього часу вдасться провести соціальні реформи. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко на прес-конференції з питань законодавчих ініціатив Уряду щодо формування державного бюджету на 2015 рік, передає прес-служба КМУ.
Розенко констатував, що “Україна запізнилася з реформами мінімум на 10 років – і якщо цього не змінити зараз, то це не буде зроблено ніколи”.
За його словами, наприклад, дефіцит Пенсійного фонду “наближається до 100 млрд гривень”, що в перспективі знижує можливості підвищувати пенсії.
“Ми можемо гарантувати збільшення на 13% всіх видів соцвиплат з грудня, однак це має стати наслідком реформ. Або ми зробимо це, або ми втратимо час – і вже в липні станемо перед питанням, як вчасно виплачувати зарплати і пенсії”, – сказав міністр .
Павло Розенко нагадав, що Уряд відмовився від деяких жорстких кроків, зокрема, від збільшення пенсійного віку, скасування студентських стипендій та доплат працівникам бюджетної сфери.
Зате Кабмін зосередиться, зокрема, на детінізації фонду зарплат.
Також Міністр повідомив, що реформи в соціальній сфері стосуватимуться скасування неефективних пільг, переходу на адресність надання соціальних послуг, реформування пенсійної системи.
Крім того, Павло Розенко зазначив, що “Верховна Рада України вже прийняла за основу проект закону про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці, яким передбачено зниження єдиного соціального внеску та реформування соціального страхування”.
Міністр зазначив, що сьогодні в України є унікальний шанс все змінити, адже є воля Президента та Уряду, і закликав народних депутатів України підтримати законодавчі ініціативи Кабінету Міністрів України для прийняття Державного бюджету на 2015 рік.
“Уряд ставить завдання змінити філософію соціальної політики. Ми повинні зробити не косметичні зміни, а серйозні реформи”, – підкреслив Розенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас