Початок імпорту е/е дозволить припинити відключення українських споживачів - Міненерговугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Початок імпорту е/е дозволить припинити відключення українських споживачів - Міненерговугілля

Казна та Політика
487
Початок імпорту електроенергії з Росії та інших суміжних країн дозволить ще до кінця поточного року припинити відключення від електропостачання споживачів України, йдеться в повідомленні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
За даними міністерства, переговори щодо визначення і початку співпраці з енергопостачальниками, які будуть імпортувати електроенергію в Україні, перебувають на фінальній стадії.
“Аби якнайшвидше нормалізувати життя людей, окрім пошуку альтернативних постачальників вугілля для України, ми відкрили можливості для імпорту електроенергії в Україні з суміжних країн – Молдови, Білорусі, Росії. У найближчі дні розраховуємо припинити віялові відключення і повернути, навіть у пікові години навантаження, світло в українські будинки”, – наводяться в повідомленні слова глави Міненерговугілля України Володимира Демчишина.
Раніше, 24 грудня, міністр повідомив, що домовленості про початок імпорту електроенергії з РФ в Україну – на етапі юридичного оформлення. За його словами, затягування процесу пов’язане з великою кількістю компаній, з якими необхідно все погодити для початку поставок російської електроенергії в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас