У Гонконгу знову протести: затримані 37 демонстрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонконгу знову протести: затримані 37 демонстрантів

Світ
169
Поліція Гонконгу затримала 37 учасників руху Occupy Central в ніч на п’ятницю, 26 грудня, під час акцій протесту.
У поліції заявили, що протестувальники заблокували кілька доріг в торговому районі Монг Кок і відмовилися звільнити їх на вимогу співробітників правоохоронних органів. У числі затриманих – демонстранти від 13 до 76 років.
У середу ввечері в Гонконзі також пройшли мітинги за демократизацію процедури виборів в місцеві органи влади. Тоді поліція затримала 12 осіб.
Гонконг має статус спеціального адміністративного району, який користується правами автономії. У XIX столітті він став британською колонією, повернувшись під суверенітет Китаю тільки в 1997 році. При цьому було обіцяно, що Гонконг протягом наступних 50 років буде зберігати свої великі комерційні та соціальні свободи в рамках проекту “одна країна, дві системи”. Пекін, однак, в останні місяці все активніше втручається у справи Гонконгу. Студенти та активісти Occupy Central вимагають провести в 2017 році в Гонконгу прямі вільні вибори глави місцевої адміністрації, які раніше признались підконтрольною пекінській владі колегією виборців. У червні протестувальники провели десятиденний онлайн-референдум, в якому взяли участь близько 800 тисяч осіб і який Пекін назвав такими, що не мають сили.
У серпні влада Китаю ухвалила рішення, що всі кандидати на виборах 2017 року спочатку схвалені урядовим комітетом. Протестувальники вважають, що це суперечить демократії. 11 грудня в Гонконзі повністю розібрали табір демонстрантів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас