У новорічну ніч таксі подорожчає мінімум на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У новорічну ніч таксі подорожчає мінімум на 50%

Казна та Політика
766
У ніч з 31 грудня на 1 січня таксисти підвищать вартість проїзду в півтора-два рази.
Подорожчання пояснюють підвищеним попитом на послугу. «Введення «новорічного тарифу» є таким інструментом, який, з одного боку, захищає інтереси пасажирів як споживачів послуги. А з іншого – дозволяє водіям таксі прийняти рішення і більш виважено розставити пріоритети між можливістю додатково заробити і зустріти Новий рік у колі близьких людей», – пояснює засновник служби таксі «30-40 ШАРА» (Харків) Руслан Сайфулін.
Але глава Української таксомоторної асоціації (УТМА) Андрій Антонюк попередив, що більшість компаній у столиці, швидше за все, підвищений тариф буде застосовувати не тільки в новорічну ніч, а ще з обіду 31 грудня і до кінця дня 2 січня. «Заробити в новорічну ніч – це святе», – говорить Антонюк.
За його словами, будуть і спроби брати замовлення виключно «з довгим плечем» (щоб возити пасажирів на максимально довгі відстані), і брати за очікування за підвищеним тарифом. «Таксистів чекають майже три тижні мертвого сезону. Ділова активність відновиться тільки після 20-х чисел січня», – пояснив він.
Втім, у київських службах таксі за тиждень до Нового року ще немає узгоджених тарифів на святкові дні. Наприклад, в «Лімузин» повідомили, що ще немає рішення про те, наскільки будуть підвищувати тарифи. «Зателефонуйте числа 28-го, може тоді буде певність», – порадила оператор.
«З 31 на 1 підвищимо вдвічі, а 2-го січня, швидше за все, буде діяти полуторний тариф. Але з якого часу включається підвищений тариф, ще не вирішили», – розповів оператор в службі таксі «Економ-авто».
При цьому експерти припускають, що фірми, піднявши тариф в новорічну ніч на 50%, наступного року не повернуть його до «досвяткового» рівня.
«Бензин в цьому році подорожчав значно, а тарифи компанії тримали щосили на межі рентабельності. Тому підвищивши тарифи на 50% після свята їх знизять, але на 35-40%. Таким чином, наступного року таксі буде дорожче на 10-15%», – говорить Антонюк.
Тобто поїздка, за яку в звичайні дні платили 50 грн, в новорічну ніч коштуватиме 75-100 грн, а після 2 січня – 60 грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас