Главу Apple Тіма Кука названо гендиректором року за версією CNN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Главу Apple Тіма Кука названо гендиректором року за версією CNN

Особисті фінанси
138
Глава Apple Тім Кук очолив рейтинг гендиректорів 2014 року по версії фінансового видання CNN Money.
Раніше британська газета The Financial Times назвала його найвпливовішою людиною 2014 року в бізнесі.
Акції Apple піднялися на 40 відсотків за цей рік і побили історичні рекорди вартості. Під керівництвом Кука компанія в 2014 році запустила великий ряд нових продуктів, включаючи два iPhone, два iPad та платіжну систему Apple Pay, а в 2015 році очікується випуск на ринок годин Apple Watch. Однак Тім Кук потрапив у заголовки ЗМІ цього року не тільки завдяки успішній діяльності Apple – він також офіційно зізнався в нетрадиційній сексуальній орієнтації.
Друге місце серед гендиректорів в рейтингу CNN зайняв глава BlackBerry Джон Чен, який врятував компанію від повного розпаду – акції BlackBerry виросли на 35 відсотків за рік.
Замикає трійку лідерів новий глава Microsoft Сатья Наделла. Третій в історії компанії гендиректор, Наделла задав в Microsoft новий курс на технології для підвищення продуктивності роботи – акції компанії за рік піднялися в ціні на чверть. Видання також відзначило нового гендиректора компанії General Motors Мері Барру – вона стала першою жінкою на чолі великої автомобільної корпорації.
На п’ятій сходинці – ще одна жінка-керівник, гендиректор Yahoo Марісса Майєр. Акції інтернет-компанії зросли за рік на 25 відсотків – частково, завдяки тому, що Yahoo змогла перевести в готівку частина вкладень у китайську Alibaba, коли та провела успішне IPO восени цього року.
У десятку гендиректорів року за версією CNN також потрапили глава T-Mobile Джон Легер, гендиректор HP Мег Уітман, керівник мережі ресторанів Buffalo Wild Wings Саллі Сміт, глава ритейлера Kroger Родні Макмаллен і Ліс Векснер, глава компанії L Brands, якій належить бренд Victoria’s Secret.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас