Парламент розгляне доопрацьований законопроект про мораторій на стягнення житла за валютними кредитами 27 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент розгляне доопрацьований законопроект про мораторій на стягнення житла за валютними кредитами 27 грудня

Казна та Політика
745
Верховна Рада підтримала в першому читанні і прийняла рішення підготувати до розгляду за скороченою процедурою у другому читанні доопрацьований законопроект “Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті” на засіданні 27 грудня.
Відповідну пропозицію спікера парламенту Володимира Гройсмана підтримали 269 депутатів на засіданні в четвер.
Також до другого читання у законопроекті, зокрема, повинні бути враховані зауваження і пропозиції, які озвучив в ході обговорення законопроекту народний депутат Леонід Ємець (фракція “Народний фронт”), про впровадження заборони здійснювати нотаріусам виконавчі приписи щодо звернення стягнення на житло.
Законопроект №1610 “Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті” від 24 грудня включений до порядку денного парламенту в четвер.
Авторами законопроекту є народні депутати Сергій Рибалка (фракція Радикальної партії Олега Ляшка), Віктор Романюк, Максим Поляков, Денис Дзензерський (усі – фракція “Народний фронт”), Михайло Довбенко, Степан Кубів, Олександр Жолобецький (усі – фракція “Блок Петра Порошенка” ).
У ході включення законопроекту до порядку денного Верховної Ради С.Рибалко, аргументуючи необхідність прийняття нового законодавчого документа, заявив, що норми закону про мораторій на відчуження нерухомості громадян за валютними кредитами, прийнятого 3 червня 2014, сьогодні не виконується, у зв’язку з чим відбуваються масові порушення прав власності громадян на житло.
Як повідомлялося, Верховна Рада України 3 червня ухвалила закон про мораторій на стягнення нерухомого майна громадян України, наданого, як забезпечення кредитів в іноземній валюті до моменту вступу в силу іншого закону, який регулює питання переведення в гривню непогашеної кредитної заборгованості в іноземній валюті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас