В урядовому проекті дефіцит бюджету складає 190 млрд грн - Пинзеник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В урядовому проекті дефіцит бюджету складає 190 млрд грн - Пинзеник

Казна та Політика
1765
В урядовому проекті дефіцит бюджету складає 190 млрд грн. Про це заявив народний депутат Віктор Пинзеник у коментарі журналістам у кулуарах Верховної Ради, передають ЗМІ з посиланням на прес-службу УДАРу.
“Що є найбільш проблемним в бюджеті? Написане: профінансувати 500 млрд грн. витрат. Розписано, хто скільки повинен отримати. Прекрасно. Але для доходів є тільки 300 млрд грн. Що вони поділили? Розділити можна чесно 300 млрд грн., тоді ми знаємо, що людина отримує ні рядок у бюджеті, а реальне фінансування. Це проблема дефіциту бюджету. Мова йде про нестачу 190 млрд грн. в проекті бюджету, поданого урядом, щодо чого я не вперше б’ю на сполох”, – підкреслив Пинзеник.
Він закликав уряд радикально змінити бюджет і скоротити витрати. І зазначив, що уряд не може зайняти грошей на зовнішніх валютних ринках, крім МВФ. “Рішення в доходах ви не знайдете. Проблема України у витратах. Уряд говорить, що витрати у нас 48% ВВП. Ні! Тому що уряд забув додати до цієї суми“Нафтогаз”, рекапіталізацію банків і фонд гарантування вкладів. А це вже 56% ВВП. А якщо врахувати ще десятки законів, що передбачають витрати, які не фінансуються, – це 66% ВВП. Я не знаю країни з таким рівнем витрат, – зазначив Пинзеник. – Витрати треба скорочувати. Я розумію, що це не просто. Просто займатися 20 років популізмом, що дуже властиво українським політикам, але настає момент, коли нічим годувати популізм. Треба не тільки чесно говорити з суспільством, але і чесно вести себе по відношенню до людей”, – підкреслив “ударовець”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас