За рік середня вартість однієї упаковки ліків українського виробництва зросла на 5,3 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік середня вартість однієї упаковки ліків українського виробництва зросла на 5,3 грн

Кредит&Депозит
209
Інвестиції в фармацевтичне виробництво в Україні за останні п’ять років склали понад $200 млн, продукція українських фармпідприємств експортується в 22 країни світу, повідомили в Асоціації виробників ліків України (АВЛУ).
За даними асоціації, в даний час фармацевтичні підприємства України досягли обсягів виробництва більше 1 млрд упаковок лікарських засобів на рік, а частка вітчизняних ліків у натуральному вираженні на фармацевтичному ринку України досягла 73%.
Крім того, в АВЛУ відзначають значне заниження цін на вітчизняні ліки в порівнянні з імпортними аналогами. Так, середня ціна 100 найбільш уживаних в Україні та в Європейському Союзі молекул лікарських засобів українського виробництва в п’ять разів менша, ніж іноземної.
За підсумками 2014 року середня вартість однієї упаковки ліків вітчизняного виробництва зросла на 5,3 грн – до 18 грн, ціна упаковки ліків іноземного виробництва збільшилася на 32 грн – до 83 грн.
За даними АВЛУ, за останні 10 років експорт препаратів вітчизняного виробництва зріс більш ніж в чотири рази із середньорічним темпом приросту 18% на рік, і в 2013 р. склав $251,1 млн.
У АВЛУ також відзначають, що всі українські виробники лікарських засобів без державної підтримки провели модернізацію і перейшли на стандарти належної виробничої практики (GMP).
“Вітчизняні фармацевтичні підприємства формують 2% ВВП країни. Частка вітчизняних ліків в упаковках на фармацевтичному ринку досягла 73%, їх асортимент становить понад 4,5 тис. найменувань. Вітчизняні заводи перераховують до держбюджету майже $80 млн, у той час, як оборот ліків іноземного виробництва приносить державі $20 млн доходів у вигляді податків”, – підкреслили в АВЛУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас