Київ визначив переможців інвестконкурсів і залучив майже 800 млн грн в проекти нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ визначив переможців інвестконкурсів і залучив майже 800 млн грн в проекти нерухомості

Казна та Політика
349
За результатами проведення інвестиційних конкурсів з будівництва об’єктів житлової, комерційної, а також комунальної нерухомості Київ залучив майже 800 млн грн, йдеться в повідомленні Київського інвестиційного агентства.
Переможці інвестиційних конкурсів були оголошені 23 грудня на засідання постійно діючої конкурсної комісії із залучення інвесторів.
Так, переможцем двох інвестиційних проектів на будівництво об’єктів житлової нерухомості стала компанія КП “Житлоінвестбуд-УКБ”. Перший проект – будівництво житлового будинку з об’єктами господарського та соціально-побутового призначення та підземним паркінгом (з виділенням частки квартир для постраждалих від діяльності “Еліта-Центр”) на земельній ділянці по вул. Здолбунівській в Дарницькому районі Києва. Орієнтовна вартість будівництва об’єкта інвестування – 608 млн 279,4 тис. грн. Загальна орієнтовна площа комплексу – 67,586 тис. кв. м.
Другий проект – будівництво житлового будинку з виділенням частини квартир постраждалим від діяльності “Еліта-Центр” на земельній ділянці по вул. Милославській у Деснянському районі Києва. Орієнтовна вартість будівництва об’єкта інвестування – 141 млн 48,18 тис. грн. Загальна орієнтовна площа комплексу – 18,54 тис. кв. м.
У КІА нагадують, що предметом конкурсу був відсоток, який компанія-забудовник зобов’язалася передати постраждалим від протиправної діяльності “Еліта-центр”. Компанія-переможець надала пропозицію на передачу 7% і 8% від загальної корисної площі об’єкта інвестування.
Ще по двох об’єктах житлової нерухомості, з компенсацією частини квадратних метрів житла постраждалим від протиправної діяльності “Еліта-Центру”, було прийнято рішення продовжити терміни інвестиційного конкурсу, а саме майданчика в Солом’янському районі в Платонівському провулку (0,2538 га), а також в Голосіївському районі по вул. Маршала Якубовського (0,256 га).
Щодо об’єктів комерційної нерухомості, за результатами відкритого конкурсу було знайдено інвестора на будівництво дитячого дошкільного закладу по ул.Старонаводницька, 2-20 у Печерському районі. Орієнтовна вартість будівництва об’єкта інвестування – 28 млн 876,22 тис. грн (з ПДВ). Переможцем конкурсу визначено ТОВ “Гамаінвест”, яким запропоновано сплатити до бюджету міста кошти на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва в розмірі 29% від орієнтовної вартості будівництва – 7 млн грн без ПДВ.
По об’єктах комунальної власності переможцем інвестиційного конкурсу на реконструкцію підземного пішохідного переходу на примиканні вул. Б.Хмельницького до вул. Хрещатик з пристроєм додаткового входу в Центральний універмаг визначено ТОВ “Столичний ЦУМ”, яким запропоновано сплатити до бюджету міста кошти на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва у розмірі 618,8 тис. грн. В рамках проекту інвестор вкладе 16 млн грн в реконструкцію столичного переходу з метою створення комфортного туристичного простору без права розміщення там підприємств торгівлі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас