Більше 10% американців не сподіваються розрахуватися з боргами до кінця життя - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 10% американців не сподіваються розрахуватися з боргами до кінця життя - опитування

Кредит&Депозит
414
Кожен десятий американець боїться не розрахуватися з боргами до кінця свого життя, показують дані опитування, проведеного аналітиками сайту CreditCards.com серед понад 1 тис. осіб.
Згідно з результатами опитування, на які посилається MarketWatch, 13% від загального числа американців і 18% з тих, хто має заборгованість, вважають, що покинуть цей світ, так і не виплативши повністю всі борги.
Найбільшими оптимістами виявилися американці у віці 18-29 років – лише 5-6% з них збираються забрати борги із собою в могилу. Найбільший песимізм помітний серед громадян старше 65 років – 31% тих з них, хто має заборгованість, не розраховують виплатити її до кінця життя.
Цікаво, що рівень доходу практично ніяк не впливає на думку з даного питання – відсоток американців, які побоюються все життя прожити в боргах, коливається у вузькому діапазоні 12-14% у всіх групах, виділених за розміром заробітку, включаючи тих, хто заробляє понад $ 75 тис . на рік.
Аналітики відзначають, що в США обов’язок виплачувати борг не переходить на членів сім’ї покійного в більшості випадків. При цьому експерти одностайні в думці, що наявність заборгованості, в тому числі по іпотеці, на момент виходу на пенсію є однією з головних помилок, яку американці допускають у фінансовому плануванні свого життя.
За даними некомерційної організації Employee Benefit Research Institute, майже 60% громадян США у віці понад 55 років мають на пенсійному рахунку менше $ 100 тис., при цьому майже кожен четвертий відклав на старість менше $1 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас