Гірники Нововолинська провели попереджувальний страйк проти закриття шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гірники Нововолинська провели попереджувальний страйк проти закриття шахт

Казна та Політика
764
Гірники Нововолинська 23 грудня провели попереджувальний страйк проти закриття шахт №1 і №9, а також з вимогою забезпечити належне фінансування шахти №10 “Нововолинська”, повідомляє прес-служба Волинської обласної держадміністрації.
“Шахти Нововолинська є стратегічно важливими для розвитку вугільної промисловості Волині та України в цілому. А тим більше тепер, коли гостро стоїть питання енергетичної безпеки країни”, – зазначають в ОДА.
За словами радника голови ОДА Сергія Кошарука, волинське вугілля є конкурентоспроможним. “Позиція глави ОДА в цьому питанні: поки не буде запущена в дію десятий шахта, про закриття інших не може бути й мови”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин назвав безперспективною шахту “Нововолинська №10” (Волинська обл.).
Згідно з проектом “Нововолинська №10” повинна виробляти 900 тис. тонн вугілля на рік калорійністю близько 4,36 кКал/кг. Запаси вугілля шахти оцінюються в 37 млн тонн, її експлуатація може тривати до 40 років.
Будівництво шахти “Нововолинська №10” ведеться з 1989 року, багато років довгобуд не фінансувався, а кошти виділялися лише частково на підтримку проведених робіт – вентиляції, відкачування води, оплату електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас