Питання реструктуризації боргу не входить до сьогоднішнього порядку денного - Мінфін України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання реструктуризації боргу не входить до сьогоднішнього порядку денного - Мінфін України

Кредит&Депозит
242
Першочерговим питанням для України є вироблення спільного узгодженого підходу з питання про обсяги та інструменти зовнішньої фінансової допомоги, тоді як питання реструктуризації знаходиться поза сьогоднішнього порядку денного, заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський.
“Запит про реструктуризацію боргу, про зміну структури виплат, про зміну структури виплат, зміні обсягу навантаження на обслуговування на сьогоднішній день не є предметом переговорів”, – сказав він на брифінгу в Кабінеті міністрів у Києві в середу.
“До того моменту, поки не буде спільного узгодженого підходу до формування та обсягів та інструментів допомоги Україні …, рано говорити і піднімати це питання публічно і коментувати я б не став”, – сказав І.Уманський.
Він зазначив, що необхідно почати процес підготовки до проведення конференції донорів.
Як повідомлялося, в проекті держбюджету-2015 уряд пропонує провести реструктуризацію тільки портфеля облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) Національного банку України (НБУ), обмінявши їх на нові ОВДП в таких же обсягах з терміном обігу до 20 років та відсотковою ставкою до 5% річних, щоб заощадити 9,9 млрд грн на обслуговуванні боргу.
За даними Мінфіну, на сьогоднішній день в обігу знаходяться ОВДП з максимальним терміном лише до 20 років: номінальна прибутковість за найбільш довгостроковими облігаціями коливається від 9,25% до 14,3% річних.
У той же час експерти ринку заявляють про високу ймовірність реструктуризації іншого держборгу України, в першу чергу зовнішнього. Про це свідчать також нинішні рівні кредитних рейтингів країни від міжнародних рейтингових агентств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас