Держреєстр прав на нерухомість містить дані про 1,9 млн об'єктів, - Мін'юст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держреєстр прав на нерухомість містить дані про 1,9 млн об'єктів, - Мін'юст

Казна та Політика
705
Державний реєстр прав на нерухоме майно містить інформацію про 1 млн 920 тис. 636 об’єктів. Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції заявив міністр юстиції України Павло Петренко.
“1 млн 920 тис. 636 об’єктів нерухомості”, – зазначив Петренко.
За його словами, сьогодні реєстр прав неповний через те, що деякі БТІ саботують передачу реєстрових справ і журналів реєстрації нерухомості Мін’юсту для оцифровки. Петренко зазначив, що близько 40% інформації БТІ ще не передали для оцифровки.
Міністр підкреслив, що в Києві БТІ передає дані повільніше від всіх, близько 70% інформації ще не передано. Також проблемними залишаються БТІ Донецька та Одеси.
Крім того, Петренко висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає ініціативу Кабінету міністрів про встановлення органам БТІ терміну для передачі на оцифровку своїх даних.
“Суть ініціативи встановити органам БТІ термін для передачі на оцифровку свої дані… Ми зараз внесли в пакеті реанімаційних законів норму, яка передбачає, що до 1 січня 2016 р. всі дані БТІ передадуть на оцифровку”, – додав міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас