Кабмін має намір відшкодовувати малому бізнесу половину вартості будівництва ферм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір відшкодовувати малому бізнесу половину вартості будівництва ферм

Аграрний ринок
914
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді відшкодовувати половину вартості будівництва та реконструкції ферм, комплексів, доїльних залів незалежно від кількості утримуваних голів великої рогатої худоби. Дані норми містяться в законопроекті # 1548 від 22 грудня 2014
Документом пропонується відшкодовувати сільськогосподарським товаровиробникам до 50% вартості будівництва та реконструкції всіх тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птиці (у тому числі водоплавної та індиків), доїльних залів та створених на кооперативних засадах м’ясопереробних підприємств.
В даний час діє норма, згідно з якою відшкодовується половина вартості будівництва ферм і комплексів з кількістю ВРХ не менше 500 голів, свиноматок – не менше 1200 голів і не менше 1 млн голів птиці. Також в даний час в обсязі до 30% відшкодовується вартість закупівлі техніки та обладнання для сільськогосподарського виробництва, будівництва та реконструкції підсобних підприємств з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції. Згідно з пояснювальною запискою, мета документа – держпідтримка середніх і дрібних сільгоспвиробників, а не тільки великих.
За матеріалами:
ПроАгро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас