Рейтингові агентства в США порушували власні правила - SEC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтингові агентства в США порушували власні правила - SEC

Світ
349
Рейтингові агентства в США не дотримувалися власної методології, допускали фахівців за кредитними рейтингами до даних, здатних вплинути на вартість акцій, і не перешкоджали тому, щоб відділ торгових операцій впливав на зміни критеріїв рейтингування.
Про це йдеться в звіті за підсумками четвертої щорічної перевірки, проведеної Управлінням кредитних рейтингів Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США. Перевірка стосувалася діяльності рейтингових агентств в 2013 році.
Як і в попередніх звітах, окремі компанії-порушники не називаються, SEC лише розподіляє їх у групи: великі і невеликі компанії.
Всього SEC виділяє в США 10 національно визнаних статистичних рейтингових агентств. Цей список включає як лідерів ринку (Standard & Poor’s Rating Services, Moody’s Investors Service, Fitch Ratings), так і істотно менші за розміром і масштабами діяльності компанії (Kroll Bond Rating Agency і DBRS Inc.).
Так, власних критеріїв щодо кредитних рейтингів не дотримувалися чотири невеликі компанії (роком раніше їх було 5) і одна велика. Одна з великих компаній не змогла забезпечити поділ аналітичної та комерційної діяльності.
В одному з великих агентств директор напрямку кредитних рейтингів мав доступ до інформації про виручку, фінансові результати і частку ринку компанії, хоча загальними правилами і політикою самої компанії така практика заборонена.
Регулятор дає агентствам п’ять рекомендацій: поліпшити контроль над розкриттям інформації, збільшити інвестиції в комп’ютеризацію та нові технології, впровадити або розширити заходи контролю, забезпечити суворе дотримання внутрішніх правил та підвищити роль посадових осіб, відповідальних за питання комплаенсу.
SEC зобов’язана проводити щорічні перевірки діяльності рейтингових агентств відповідно до закону Додда-Френка про фінансову реформу США, прийнятого в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас