У проекті бюджету-2015 не закладено жодної децентралізації - Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У проекті бюджету-2015 не закладено жодної децентралізації - Тимошенко

Казна та Політика
1597
Фракція “Батьківщина” не підтримує стару систему бюджетних відносин між центром і регіонами. Про це під час громадських обговорень проекту бюджету на 2015 рік сказала голова фракції Юлія Тимошенко.
“Ми не підтримуємо збереження старої бюджетної системи між місцевими та державним бюджетом. Ніякої децентралізації в жодному законопроекті ми не знайшли. Навпаки, власних доходів та закріплених доходів за місцевими бюджетами менше, ніж торік”, – зазначила Ю.Тимошенко.
Вона також додала, що минулого року за власними закріплених доходах місцевих бюджетів було близько 111 млрд грн, а сьогодні – 104 млрд.
Ю.Тимошенко також зазначила, що місцевим бюджетам передали більшу частину витрат.
“Крім того, друга цифра, яка є фундаментальною по децентралізації, в загальному бюджеті України минулого року було близько 42% місцевих бюджетів за видатками …, а в цьому році 40%”, – зазначила вона.
Ю.Тимошенко зазначила, що згідно із запропонованим проектом бюджету, місцевим бюджетам дається трохи більше повноважень з планування, але вони не будуть мати власних доходів, щоб планувати власні бюджети і знову залежать від центру, ще більше ніж раніше.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас