Apple презентувала перше автоматичне оновлення безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple презентувала перше автоматичне оновлення безпеки

Технології&Авто
629
Вперше в своїй практиці компанія Apple випустила оновлення безпеки для комп’ютерів Mac, автоматично встановлюється. Воно виправляє пролом в системі безпеки, який, на думку компанії, є занадто небезпечним, щоб чекати, поки оновлення встановлять самі користувачі.
Уразливість була виявлена в програмному компоненті NTP (network time protocol). Він використовується для синхронізації годин між комп’ютером і відповідними інтернет-сервісами. Раніше цю уразливість використовували зловмисники для здійснення атак на комп’ютери на базі інших операційних систем. Щоб якомога швидше убезпечити користувачів Mac, в Apple вирішили випустити оновлення, що виправляє таку вразливість, в автоматичному режимі. При цьому воно встановлюється у фоновому режимі і не вимагає яких-небудь дій з боку користувача. Установка поновлення навіть не викликає перезавантаження комп’ютера.
Слід зазначити, у Apple є технічна можливість встановлювати автоматичні оновлення на комп’ютери Mac. Але раніше компанія не користувалася такою можливістю, а в разі випуску оновлень повідомляла про це користувачів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас