ДІУ рефінансувала в 2014 р лише 355 іпотечних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДІУ рефінансувала в 2014 р лише 355 іпотечних кредитів

Кредит&Депозит
342
Активи Державної іпотечної установи (ДІУ) дійсно перевищують 5 млрд грн. Про це повідомив голова правління ДІУ Андрій Камуз.
Він зазначив, що при цьому на підтримку іпотечного кредитування населення в 2014 р направлено не набагато більше 100 млн грн. За словами Камуза, в 2014 р ДІУ рефінансувала лише 355 кредитів.
Камуз також підтвердив, що більша частина коштів ДІУ йде на авансування банків-партнерів шляхом розміщення депозитів. При цьому вибір банків і умови розміщення коштів визначаються керівництвом ДІУ.
Камуз не став коментувати оприлюднену в ЗМІ інформацію про дорогу нерухомість і автомобілі преміум-класу, зареєстрованих на керівників ДІУ та їх родичів, також він не спростував звинувачення, оприлюднені у зверненні учасників державної іпотечної програми в Генпрокуратуру і Міністерство фінансів.
Нагадаємо, раніше учасники державної іпотечної програми звинувачували установу в тому, що вона викуповувала недобудови у девелоперів, а також фінансувала будівельні проекти спільно з банками. ДІУ також не оприлюднив звіти про те, хто і на яких підставах вселився в більш ніж 10 тис. квартир, побудованих установою за час правління екс-президента Віктора Януковича.
Відзначається, що після зміни влади керівний склад ДІУ не зазнав кадрових змін. Новий міністр фінансів Наталія Яресько ще не вносила на розгляд Кабінету Міністрів пропозиції про кадрові рішення щодо ДІУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас